Gauti POLA kortelę
SUSISIEKTI SU SAVANORIAIS

iOS programėlės įsirašymas

Pirmiausia užsiregistruokite POLA mobiliojoje programėlėje:

  1. Savo naršyklėje suveskite registras.pola.lt.
  2. Jei jungiatės pirmą kartą spustelkite „registracija“.
  3. Įveskite paskutinius 6 savo POLA kortelės skaitmenis. Pažymėkite varnelę, kad sutinkate su privatumo politika.
  4. Pasirinkite kaip norite gauti patvirtinimo kodą SMS ar el.paštu. Mes rekomenduojame el. paštu, nes pranešimą gausite per kelias sekundes. SMS gali užtrukti kelias minutes.
  5. Suveskite patvirtinimo kodą.
  6. Susikurkite slaptažodį ir jį vėl pakartokite.
  7. Suveskite paskutinius 6 savo POLA kortelės skaitmenis ir naujai sukurtą slaptažodį.

Video kaip tą padaryti:

Kai užsiregistruojate galite įsidiegti programėlę:

  1. Naršyklėje suvedus registras.pola.lt Jums iššoks langelis kuris pasiūlys įsidiegti programėlę.
  2. Spustelkite apčioje esančią rodyklėlę ir pasirinkite „Add to Home screen“.
  3. Nuo šiol programėlė bus Jūsų telefone.

Profilio užpildymas POLA mobiliojoje programėlėje:

  • Pirmą kartą prisijungę užpildykite profilio skiltį: Vardas, amžius, rajonas (pasirinkite iš pateiktų), miestas (įrašykite patys)., pirminė diagnozė – TLK kodas (jį rasite savo ligos išraše, suvedę kodą Jums po sistema pasiūlys diagnozę – ją ir pasirinkite), pasirinkite stadiją ir gretutines ligas. Anketos gale Jūsų paprašys paspausti „Prenumeruoti“ mygtuką, jį paspaudus gausite naujienas patys pirmi.

Video kaip tą padaryti:

POLA mobiliosios programėlės įsirašymo DUK:

Suvedus POLA kortelę ir paspaudus gauti kodą, rašo jog toks vartotojas neegzistuoja?

Tokiu atveju, parašykite el. laišką į registras@pola.lt nurodytami savo kortelės numerį, el. paštą ir telefono numerį ir Jums greitai sutvarkys.

Prisijungus prie programėlės nerandu kaip ją įsirašyti/ praleidau nuorodą?

Tokiu atveju įsitikinkite, kad esate jau atlikę registraciją ir prisijungę prie savo paskyros. Telefono viršutiniame dešiniajame kampe paspauskite ant trijų taškiukų ir pasirinkite „Pridėti prie ekrano“ (angl. „add to home screen) ir tuomet programėlė Jums atsiras telefono menu lange.

Prisijungiant manęs prašo slaptažodžio, koks jis?


Prieš prisijungiant, Jūs turite atlikti registraciją (ši mygtuką rasite apačioje). Tuomet save identifikavus ir susikūrus slaptažodį galite prisijungti prie programėlės.

Per telefoną sunku atlikti registraciją/ prisijungti, ką daryti?


Primename, kad tiek atlikti registraciją tiek naudoti programėle galite naudodami savo stacionarų kompiuterį, plančetę ar kitą įrenginį kuris tik Jums patogus. Visas procesas yra vienodas.

Naudojimosi programėle DUK:

Ar suteiksite pagalbą, išmokstant naudotis programėle?

Taip, POLA komanda organizuos bent tris mokymus pacientams, kurie norėtų naudotis programėle, bet nemoka. Taip pat konsultuosime el. paštu ( registras@pola.lt ), telefonu, kada reikės ir kiek reikės.

Ar programėle galima naudotis nemokamai? Ar programėlė ateityje taps mokama?

POLA programėlė onkologiniams pacientams yra ir bus nemokama.

Ar ne onkologiniai pacientai galės naudotis šia mobiliąja programėle?

Ne, POLA programėlė skirta tik POLA kortelės turėtojams – onkologiniams pacientams.

Ar POLA programėle galiu naudotis stacionariame ar nešiojamame kompiuteryje?

Taip, POLA programėlė bus pritaikyta naudotis visomis platformomis. Mes rekomenduojame šia programėle naudotis savo mobiliajame telefone.

FUNCIONALUMAS

Kas yra POLA taškai? Už ką jie yra duodami? Kokia man iš to nauda?

POLA programėlės bendruomenei už naudojimąsi ja (pvz. užsiregistravimą, apklausų pildymą, grįžtamąjį ryšį, t.t.) bus suteikiami ir kaupiami POLA taškai. Surinkus tam tikrą kiekį taškų, gausite įvairius pasiūlymus bei prizus (pvz. individualios konsultacijos, nemokami kvietimai į parodas, kultūros renginius, koncertus, POLA atributika bei knygos, t.t.).

Kodėl svarbu paspausti nuorodą „prenumeruoti“?

Paspaudę nuorodą „Prenumeruoti”, Jūs pirmieji gausite personalizuotus (pagal Jūsų ligą, vietovę ar kitus parametrus) skirtus pranešimus bei kvietimus.

DUOMENŲ SAUGUMAS

Ar mano duomenys nebus parduodami kitoms įstaigoms? Kaip užtikrinsite, kad programėlės naudotojų duomenys nebus naudojami komerciniais ar kitokiais netinkamais tikslais?

POLA jokių konkretaus paciento duomenų neparduos jokiai įstaigai ar įmonei. POLA atliktos analizės bus skelbiamos viešai ir visiems prieinamos, tačiau visais atvejais duomenys bus nuasmeninti.

Jeigu skelbiami duomenys bus anonimiški, kaip jie bus naudojami mokslinėse publikacijose?

Šiuo projektu POLA siekia, kad apie Lietuvos pacientų ir sveikatos sistemos problemas sužinotų kuo daugiau žmonių, todėl surinkus pakankamą kiekį duomenų, POLA rengs mokslines publikacijas, kuriose naudojantis tinkama metodologija aprašys onkologine liga sergančių pacientų demografines, socialines, ekonomines ir medicinines problemas, tam pakaks nuasmenintų duomenų.

Jei užsiregistravęs programėlėje vėliau nuspręsiu ja nebesinaudoti, ar mano duomenys ir toliau liks joje? Kas tokiu atveju bus daroma su mano duomenimis?

Jei ištrinsite POLA programėlę, POLA daugiau duomenų nebekaups. POLA pagal bendrajį duomenų apsaugos įstatymą įsipareigoja saugoti nuasmenintus duomenis. Daugiau informacijos galite rasti mūsų tinklapyje: https://pola.lt/pagalba-sau/#privatumo-politika

Kaip ir kokias tikslais bus naudojami programėlės naudotojų duomenys?

Nuasmenintus duomenis analizuos POLA ir apibendrintą informaciją (ne konkretaus paciento ligos duomenis) teiks raštu vaistų ir kitų sveikatos technologijų vertinimo (kompensavimo) procese, taip pat POLA pacientų registro pacientams bus siunčiamos specializuotos apklausos, siekiant išsiaiškinti konkrečia liga (pvz. krūties, prostatos, storosios žarnos, kiaušidžių, plaučių vėžiu, melanoma) sergančių pacientų problemas (gyvenimo kokybės klausimai, priemokos, šalutinis gydymo poveikis).

Ar bus galima susipažinti su apklausų, mokslinių tyrimų ir publikacijų bei kitais rezultatais?

Taip, visi POLA atliktų analizių rezultatai bus skelbiami viešai POLA interneto svetainėje, socialinėje medijoje, renginių metu.

Kaip užtikrinsite, kad programėlės naudotojų duomenys nebus nutekinami ir atskleidžiama konfidenciali informacija?

Už visą informacijos saugojimą bus atsakinga POLA. POLA matys tik mažą dalį Jūsų įvedamų duomenų ir visi jie bus nuasmeninti (nežinosime, kas tuos duomenis pateikė).

Kas turės prieigą prie programėlėje įvestų jos naudotojų duomenų?

Tik POLA turės prieigą prie nuasmenintų Jūsų naudotojų duomenų.

Kokią naudą iš šio projekto turi POLA?

Norime sveikatos politikams parodyti realų ir metodologiškai pagrįstą vaizdą, su kokiomis problemomis susiduria POLA atstovaujami pacientai, todėl analizuosime nuasmenintus duomenis ir teiksime pastabas ir pasiūlymus Sveikatos apsaugos ministerijai, Valstybinei ligonių kasai, Seimui.

Šioje POLA mobiliosios programėlės Privatumo politikoje pateikiame pagal Europos Sąjungos Bendrajame duomenų apsaugos reglamentą Nr. 2016/679 (ES) (toliau – Reglamentas) privalomą informaciją apie asmens duomenų tvarkymą.

Duomenų valdytojas, nustatantis Jūsų asmens duomenų tvarkymo tikslus ir priemones, yra Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija, juridinio asmens kodas 302704554, registracijos adresas A. Mickevičiaus g. 9, Kaunas, Lietuva, veiklos adresas Kalvarijų 235, LT-08311, Vilnius, Lietuva, telefonas +370 620 74646, el. paštas info@pola.lt.

Šioje Privatumo politikoje numatytos sąlygos taikomos Jūsų asmens duomenų tvarkymui, kuris atliekamas Jums registruojantis POLA mobiliojoje programėlėje, ja naudojantis bei kitokiam susijusiam programėlėje pateiktų duomenų tvarkymui.

Į POLA mobiliąją programėlę įkelti ir joje matomi Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi tik tuo tikslu, kad galėtumėte naudotis šia programėle. Programėlėje bus prieinami registracijos metu ir vėliau Jūsų įvesti asmens duomenys, be to, registracijos metu POLA ID bus paimtas iš POLA kortelės bazės.

Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi ir saugomi tol, kol naudositės POLA mobiliąją programėle. Naudotojo paskyra bus panaikinta Jums pateikus tokį prašymą elektroninio pašto adresu registras@pola.lt ir save identifikavus nurodytu būdu, taip pat praėjus 5 metams nuo paskutinio naudojimosi programėle.

Jeigu tai bus būtina, prieiga prie Jūsų asmens duomenų gali būti suteikiama IT paslaugų teikėjams, įpareigojant juos užtikrinti asmens duomenų konfidencialumą. Duomenys taip pat gali būti teikiami valstybės institucijoms, jeigu tai įpareigotų teisės aktai.

Informuojame, kad Jūs turite šias duomenų subjekto teises: teisę susipažinti su savo duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi; teisę reikalauti ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus papildyti asmens neišsamius asmens duomenis; teisę prašyti savo duomenis sunaikinti arba sustabdyti savo duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą); teisę prašyti, kad asmens duomenų tvarkymas būtų apribotas; teisę į duomenų perkėlimą; teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Tam, kad būtų galima įgyvendinti Jūsų duomenų subjektų teises, būtina nustatyti Jūsų tapatybę. Nenustačius Jūsų tapatybės, nebus galima įsitikinti, ar kreipiasi tikrai tas asmuo, kurio asmens duomenys yra tvarkomi, todėl nebus galima įgyvendinti Jūsų teisių.

Gali būti atsisakyta nagrinėti iš Jūsų gautą prašymą dėl teisių įgyvendinimo arba už tai gali būti paprašyta atitinkamo mokesčio, jei prašymas būtų akivaizdžiai nepagrįstas arba perteklinis, taip pat kitais teisės aktuose nustatytais atvejais.

Jeigu pageidautumėte įgyvendinti savo duomenų subjekto teises ar turėtumėte kitokių klausimų dėl savo asmens duomenų tvarkymo, prašome kreiptis anksčiau nurodytais duomenų valdytojo kontaktiniais duomenimis.

Pirmiausia atsisiųskite POLA mobiliąją programėlę:

  1. Tai galite padaryti paspaude čia

Tuomet užsiregistruokite POLA mobiliojoje programėlėje:

  1. Jei jungiatės pirmą kartą spustelkite „registracija“.
  2. Įveskite paskutinius 6 savo POLA kortelės skaitmenis. Pažymėkite varnelę, kad sutinkate su privatumo politika.
  3. Pasirinkite kaip norite gauti patvirtinimo kodą SMS ar el.paštu. Mes rekomenduojame el. paštu, nes pranešimą gausite per kelias sekundes. SMS gali užtrukti kelias minutes.
  4. Suveskite patvirtinimo kodą.
  5. Susikurkite slaptažodį ir jį vėl pakartokite.
  6. Suveskite paskutinius 6 savo POLA kortelės skaitmenis ir naujai sukurtą slaptažodį.

Video kaip tą padaryti:

Profilio užpildymas POLA mobiliojoje programėlėje:

Pirmą kartą prisijungę užpildykite profilio skiltį: Vardas, amžius, rajonas (pasirinkite iš pateiktų), miestas (įrašykite patys)., pirminė diagnozė – TLK kodas (jį rasite savo ligos išraše, suvedę kodą Jums po sistema pasiūlys diagnozę – ją ir pasirinkite), pasirinkite stadiją ir gretutines ligas. Anketos gale Jūsų paprašys paspausti „Prenumeruoti“ mygtuką, jį paspaudus gausite naujienas patys pirmi.

Video kaip tą padaryti:

POLA PROGRAMĖLĖ