POLA ragina Lietuvos savivaldybes skirstant finansavimą visuomenės sveikatos projektams prioritetą numatyti iniciatyvoms, orientuotoms į onkologinių susirgimų prevenciją

Rugsėjo 21 d. Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA) raštu kreipėsi į Lietuvos savivaldybių asociaciją (LSA) su prašymu atkreipti visų savivaldybių tarybų dėmesį į būtinybę sudaryti faktines prielaidas jų savivaldybėse veiklą vykdančioms pacientų ar kitoms nevyriausybinėms organizacijoms vykdyti tikslines, į onkologinių susirgimų prevenciją orientuotas, veiklas, skatinti sveikatai palankų gyvenimo būdą bei stiprinti pacientų sveikatos raštingumą. Rašte atkreipiamas dėmesys į vieną iš puikiai tam tinkančių instrumentų – sveikatos programos projektų, finansuojamų iš Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšų, konkursus.

Atsižvelgdama į Nacionalinio pažangos plano 2 strateginio tikslo uždavinius, POLA paragino  į savivaldybių skelbiamų konkursų prioritetines kryptis ir krypties temas įtraukti šiuos prioritetus: 1) onkologinių susirgimų prevenciją, 2) sveikatai palankaus gyvenimo būdo skatinimą ir 3) pacientų sveikatos raštingumo stiprinimą.

Su rašto el. versija galite susipažinti čia.

2021-09-22

POLA PROGRAMĖLĖ